Herrtävling 2018

Spelsäsong onsdagar 11 april - 26 september med vissa undantag. Final den 29:e september. Spel med valfri partner. Slaggolf. Öppen för spelare från andra klubbar. Start mellan kl 8.00-18.00.

Amälan: Man anmäler sig på www.svenskgolf.se och "min golf", det går även bra att anmäla sig i terminalen på klubben innan start.

Startavgift:

Avgift 50:- varav 75% går till priser. Alla skall betala och få sitt scorekort stämplat i kansliet innan start.

Klassindelning:
A = upp t o m 16,0 och  B = 16,1 - 36.0 .
Spelare får själv välja om han vill byta klass under säsongen, men då får endast flitpoäng tas med. Byte av klass får göras en gång per säsong.

Tee 50 ålder 0-12 år
Tee 57 ålder 13-74 år
Tee 50 ålder 75+

EGA Exakt tävlingshandicap krävs för att komma med på resultatlistan.

Poängfördelning:
Flitpoäng delas ut med 3 poäng per tävling till samtliga deltagare (förtsatt fullföljd rond)

Extrapoäng delas ut varje omgång enligt Order of Merit systemet upplagt i GIT-Tävling

Scorekort:
Namn, klass, exakt hcp och erhållna slag. Signeras av spelare & markör och lämnas till kansliet.

Resultatsammanställning
Ni finner uppdaterad resultatsammanställning genom att logga in på min golf

Finalspel:
Lördagen den 29:e september spelar de 24 bästa i varje klass final över 18 hål, slaggolf. Är man kvalificerad eller vill vara med vid en eventuell reservplats anmäler man sig via "Min Golf"
Den som inte vill spela finalen anmäler sig till kansliet.
OBS ! Juniorer går ej till Finalspel !

Bonuspoäng utgår till de finalspelare i A- resp B-klass, som samlat flest flit- och extrapoäng under säsongen. 24 poäng går till den i resp klass med flest poäng, 23 till nästa, 22….osv .

Finalpoäng utgår till finalspelarna. Segraren av finaltävlingen (i resp klass) får 28 poäng, tvåan får 24, trean 22, fyran 21…osv.

Spelordning i Finalen:
Boll 1: 24:e, 23:e och 22:e
Boll 2: 21:e, 20:e och 19:e  o s v , omväxlande B- och A-klass.

VINNARE är den som har flest BONUSPOÄNG + FINALPOÄNG.

Prispengar
25% fördelas efter varje omgång, 25% fördelas ut efter säsongsplacering och 50% går till finalspelet (priser sammanställs som presentkort i shopen och sammanställs efter finalspelet).