Avancemang även för herrlaget

Vellinges herrar spelar Div.1 2022

Vellinge låg på en 5:e plats efter första dagens foursome.

När sedan de båda bästbollarna kommit in på 64 respektive 67 slag hade vi tagit oss upp på en 1:a plats på ett varmt Romeleåsen. Efter det var det dags för de fyra singlarna.....

Det var trötta killar som gick ut och krigade i värmen sista varvet, motstudsar, koppsnurr ut, pluggade bollar, out med några fjuttiga cm m m gjorde att det såg lite mörkt ut ett tag men killarna krigade in i det sista (säkert inspirerade av vårt grymma damlag som redan tagit sig till div.1). När vi har de två sista singlarna på sista hålet måste vi göra birdies i båda för att få till ett särspel mot Ystad...

Hampus Nilsson är först ut och sänker en 5 m för birdie. I sista boll kommer Emil Bergström som träffar green och får en 3 m putt för att få till särspel. Emil sänker även han sin putt.

Särspel väntar mellan Ystad och Vellinge om vem som ska spela div1 2022. Tyvärr hade Ystad inte fullt lag när det skulle avgöras vilket gjorde att Vellinge tog 2:a platsen och spelar div.1 2022!

Hjältarna som gjorde detta är Emil Bergström, Samuel och Tobias Ljungholm, Jesper Gullstrand, Christoffer Persson samt Hampus Nilsson. De hade grymma caddies i Max Lilja och Lukas Nilsson till sin hjälp.

Fullständig resultatlista: https://mingolf.golf.se/Competition/2976107#/competition/2976107/results

Stort grattis alla inblandade!

Kommentarer