Vellinge vinner Matchligan 2021

Det var som hämtat ur en klassisk äventyrsbok när Vellinges juniorer idag mötte Bedinge GK i finalen i Matchligan. Sällan har devisen ”en för alla, alla för en” varit så väl beskrivande som för de fyra musketörer som idag begav sig ut på Vellinge Golfklubb för att försvara fjolårets seger.

Dagens lag bestod av Lukas Nilsson, Aulis Soikkeli, Philip Reslow och Alvar Soikkeli. Uppdraget var solklart: pokalen skulle stanna i Vellinge, där den hör hemma. Och redan när de samlades i den kylslagna morgonstunden inföll sig den där känslan av att idag var det något annat än vid tidigare tillfällen. Fokuset. Spänningen. Allvaret. Det var final och bara en enda match stod i vägen för de regerande mästarna att åter få lyfta bucklan.
Fyra utmärkta utslag på första tee vittnade också om att den här dagen skulle våra juniorer inte vara att leka med. Trots chippar som ibland fastnade på de sandfyllda greenerna, pliktområden som ropade efter bollarna likt sirenernas sång eller fyrkantiga bollar som inte ville leta sig ner i trekantiga hål så var känslan från början till slut att matchen var under kontroll. Inte heller lyckades motståndarna dra iväg i någon match, utan tvärtom var det Vellinge som tog kommandot.
Lukas Nilsson briljerade i sin match, som spelades på scratch, och drog ifrån rejält ganska tidigt. Bollarna som smekte längs med greenerna verkade ha magneter som sökte sig mot hålen. Redan på 14:e hålet var det klart. One down, three to go.
Alvar Soikkeli fick släppa 10 slag, men vad gjorde det när han tog fram sitt allra bästa spel på de kritiska hålen? Och plötsligt hade ett ner förvandlats till tre upp inför hål 15. När även det hålet vanns betydde det 2-0 till Vellinge.
Samtidigt hade Aulis Soikkeli, som varit i ledning från första hålet och vars match också spelades på scratch, hållit undan. På 16:e noterades en birdie efter ett fint utslag och ett lika fint inspel. Aulis var därmed dormy och när sista putten letade sig i det där hyfsat runda hålet på 18:e, så var det ännu en match som slutade i Vellinges favör.
Återstod då en match. Philip Reslow, som fick släppa ett slag, hade en match där spelarna tycktes vinna vartannat hål, men den här dagen var det helt enkelt ingen som kunde rå på juniorerna. Tre raka vunna hål på 15:e, 16:e och 17:e betydde schack matt.
Fyra spelare, fyra segrar. Finalen slutar alltså 4-0 till Vellinge. Vilken prestation att kunna ta fram det bästa i den viktigaste matchen av alla!
Så slutar då den här sagolika säsongen lika glädjande som ifjol och Vellinge kommer som regerande mästare även nästa år att få stå värd för finalen i Matchligan. Ett stort grattis till er alla, för såväl spel som inställning! Att vara lagledare för ett sådant här gäng är en tacksam uppgift. Ett stort tack också till alla föräldrar som ställt upp med support av olika slag under året samt till klubben och restaurangen för allt ni gjort. Tack också till er medlemmar som idag var ute på banan och intresserat stannade upp för att bevittna juniorernas framfart.
Och precis som det var för Artos, Porthos, Aramis och D’Artagnan så har våra juniorer ännu en gång visat att med en stark laganda kommer man långt. En för alla, alla för en. Nu ser vi fram emot nästa år.

Patrick Reslow
Lagledare