Vellinges juniorer till final i Matchligan (2021-10-03)

Hösten hade gjort sin definitiva entré när Vellinges juniorer under söndagen spelade semifinal mot Bokskogens GK i Matchligan. Medan kyliga vindar svepte över golfklubben stod fyra laddade och koncentrerade hemmaspelare på första tee och var redo för dagens batalj.

Laget, bestående av Lukas Nilsson, Philip Reslow, Kalle Bivefors och Alvar Soikkeli, kämpade mot såväl vind som mot puttar som syntes vilja rymma från det kalla gräset på green. Att matchen var jämn och olidligt spännande är nog ett understatement. Men som så många gånger förr visade Vellinges juniorer att en golfbana har 18 hål och att en match inte är slut förrän sista putten är hålad.

Jag har många gånger tidigare berömt lagandan och kämpaglöden hos juniorerna och idag var inget undantag. När Alvars match tog sig till sista hålet var den direkt avgörande, detta sedan Lukas fixat första poängen på 17:e. Förlust eller delning på hålet skulle innebära bronsmatch nästa söndag, seger betydde 2-2 och särspel. Nerverna höll sig i schack, putten sänktes och hålet vanns. Precis som i kvarten skulle nu allt avgöras i en sudden deathkonstruerad tvekamp med start på hål 1. Vellinges val föll åter på Lukas.
Efter det att motståndaren slagit andraslaget out (och den provisoriska i vattnet) fick särspelet ett snabbt slut och där, på hemmabanans första green, stod Vellinge GK åter som segrare och publik, föräldrar och inte minst lagledare kunde slutligen andas ut. För att inte tala om fyra jublande juniorer.

Vellinge GK är alltså klart för final mot Bedinge GK på söndag och eftersom Vellinge GK är regerande mästare från förra året kommer även finalen att spelas på de där fina 18 hålen ute på Vellinge Golfklubb.
Grattis till er alla! Så bra kämpat och spelat! Nu ser vi fram emot finalen! (Och vi hoppas såklart på stor publik.)

Patrick Reslow
Lagledare