Herrtävling 2022

Spelsäsong onsdagar 6 april - 28 september (speluppehåll vecka 28-31). Final den 1 oktober. Spel med valfri partner. Slaggolf. Öppen för spelare från andra klubbar. Start mellan klockan 08.00-18.00.

Amälan: Man anmäler sig på www.svenskgolf.se och "min golf", det går även bra att anmäla sig i terminalen på klubben innan start.

Startavgift:
Avgift 50:-, 75% till priser. Alla skall betala och få sitt scorekort stämplat i kansliet innan start.

Klassindelning:
A = upp t o m 16,0 och  B = 16,1 - 36.0 .
Spelare får själv välja om han vill byta klass under säsongen, men då får endast flitpoäng tas med. Byte av klass får göras en gång per säsong.

Tee 50 ålder 0-12 år
Tee 57 ålder 13-99 år
Tee 50 kan spelas av samtliga spelare oavsett ålder om så önskas (detta väljer man vid anmälningstillfället). Gäller från 2022-05-04.

Poängfördelning:
Flitpoäng delas ut med 3 poäng per tävling till samtliga deltagare (förutsatt fullföljd rond)

Extrapoäng delas ut varje omgång till den bästa tredjedelen i respektive klass. Kräver minst 6 deltagare i klassen. Poängen fördelas så att siste man i den bästa tredjedelen få 1 poäng, näste man 2 poäng, osv…. till och med trean, tvåan får 2 poäng mer än trean och vinnaren får 3 poäng mer än tvåan.

Scorekort:
Namn, klass, exakt hcp och erhållna slag. Signeras av spelare & markör och lämnas till kansliet.

Resultatsammanställning
Publiceras löpande på webben inför nästkommande omgång.

Finalspel:
Lördagen den 1 oktober spelar de 24 bästa i varje klass final över 18 hål, slaggolf. Är man kvalificerad eller vill vara med vid en eventuell reservplats anmäler man sig via "Min Golf" . Man måste ha deltagit i minst tre (3) ordinarie spelomgångar under säsongen för att få spela FINALEN.

Den som inte vill spela finalen anmäler sig till kansliet.

Bonuspoäng utgår till de finalspelare i A- respektive B-klass, som samlat flest flit- och extrapoäng under säsongen. 24 poäng går till den i respektive klass med flest poäng, 23 till nästa, 22….osv .

Finalpoäng utgår till finalspelarna. Segraren av finaltävlingen (i respektive klass) får 28 poäng, tvåan får 24, trean 22, fyran 21…osv.

Spelordning i Finalen:
Boll 1: 24:e, 23:e och 22:e
Boll 2: 21:e, 20:e och 19:e  o s v , omväxlande B- och A-klass.

VINNARE är den som har flest BONUSPOÄNG + FINALPOÄNG.

Prispengar
25% fördelas efter varje omgång, 25% fördelas ut efter säsongsplacering och 50% går till finalspelet (priser sammanställs som presentkort i shopen en gång per säsong.