Kontakt

Sofia Wallin
Damkommitté Tisdagstävlingar
Annelie Löfgren
Damkommitté Tisdagstävlingar
Lena Rosell
Damkommitté
Wiveca Lindström
Tisdagstävlingar 9 hål
Elisabeth Konar
Seriespel
Ewa Andersson
Nationell Damdag

AKTUELLT

Info från Damernas vårmöte, 29/3-23

Vi i damkommittén tycker alltid att det är lika roligt att träffa er alla. I onsdags var vi ett gäng på nästan 50 personer som samlades i klubbhuset över en ljuvligt god fisksoppa från restaurangen. Extra roligt var det att se så många nya ansikten. Varmt välkomna!

Som första gäst kom Håcan Norell, vår styrelseordförande och informerade om hur 2022 gått och hur framtidsplanerna ser ut för klubbhuset, banan mm. Ni som har varit på klubben nyligen har säkert sett stora förändringar på innergården runt putting green. Spännande!

Daniel Lindgren, vår Pro, kunde smita ut från träningsloftet och berätta om hur träning gör golfspelet bättre och roligare. Förutom hans stora träningsutbud, kommer vi att sätta ihop dam-träningar här under våren. Mer information om detta kommer senare.

Till kaffet fortsatte vi med att berätta om aktiviteter och planer för 2023, men först presenterade vi Lena Rosell, det nya tillskottet i Damkommittén. Hjärtligt välkommen Lena!

Aktiviteter/planer för 2023

Damernas Tisdagstävlingar 

11/4–19/9 (uppehåll vecka 28 och 30) 

Prisutdelning under Damernas Höstmöte den 3 oktober. 

Två klasser 18 & 9 hål. 

Anmälan sker via MinGolf.se inför varje tävlingstillfälle, kostnad 40 kr/gång.

Våra fasta starttider som är förbokade: 18 hål, 1:a start 9.00, samling kl 8.30 vid klubbhuset för lottning av spelordning. 9 hål förmiddag, 1:a start ca 9.30, samling 9.00 vid klubbhuset för lottning (sista boll går ut 9.50). 9 hål kväll, 1:a start 17.00, samling 16.40 vid klubbhuset för lottning (sista boll går ut 17.10)

Passar inte dessa tider, går det bra att boka egen starttid senast kl 18 på tävlingsdagen och gå ut tillsammans med någon som kan signera din score. Mer info hittar du på hemsidan under fliken ”Tävla”.

Damernas Tisdagstävlingar – Eclectic - Eclectic är en tävling i tävlingen där du registrerar dina bästa resultat per hål. På anslagstavlan i damernas omklädningsrum kommer tävlingsregler och information om hur du kan anmäla dig. Kostnad 50 kr, samma datum som tisdagstävlingarna och prisutdelning den 3 okt.

Birdieträdet – Vem kan göra flest birdies under årets tävlingar på Vellinge fram till den 24/9 2023? Ewa-Lisa som ansvarar för trädet uppmanade oss alla att göra många birdies på tävlingarna som anordnas på klubben. Ingen anmälan eller anmälningsavgift krävs. När du har gjort en birdie, eller fler på en tävling, skriver du ditt namn och datum på en fågel och sätter upp den i Birdieträdet i damernas omklädningsrum. En fågel per birdie. Fåglarna hittar du i en grön låda i bokskåpet. Prisutdelning på Damernas Höstmöte den 3 okt. 

Seriegolf – Elizabeth Konar berättade om seriespelet. Vi deltar med 4 lag i division 2:

Kategori 1, hcp 8-22,9 

Kategori 2 hcp 23-29,9

Foursome med hcp

D60 open

Träningen är redan i full gång för de 20 damer som har anmält sig till seriegolfen. Anmälningslistor med de aktuella datumen till seriespelet finns i damernas omklädningsrum. 

Nationell Damdag avslutar Vellingeveckan på söndagen den 30/7.

Ewa Andersson välkomnar alla damer på klubben att delta i tävlingen och uppmuntrar oss att sprida det till andra klubbar. Vi efterlyser sponsorer, så har ni några idéer ta kontakt med oss eller Ewa direkt!

Andra tävlingar – Utbytesgolfen har lagts ner på grund av för få deltagare under förra året. Vi undersöker andra tävlingsformer och klubbar som kan vara intressant. Vi fick förslag på tävling liknande Solheim/Ryder Cup under mötet. Fler idéer tas gärna emot.

Regelkväll 18/4 – klubben anordnar en regelkväll som alla är välkomna till. Anmälan senast 14/4 till kansliet.

Facebookgrupp - Även damkommittén har nu startat en Facebookgrupp. Här delar vi information kring säsongens aktiviteter och tävlingar. Sök på ”Vellinge GK, Damkommittén” och gå med! https://m.facebook.com/groups/3461649040747072/?ref=share

Vi från Damkommittén vill tacka alla för en härlig kväll, med nya idéer, entusiasm och goa skratt. Vi ser fram emot ett gott och roligt 2023.

Varmt tack från oss – ses snart på banan!

Sofia Wallin, Annelie Löfgren och Lena Rosell.

Damgolfen i Vellinge GK

 

Vår målsättning är att alla kvinnliga medlemmar och gäster ska känna sig välkomna och trivas i vår klubb enligt klubbens värdegrund, Vänliga Vellinge.

Vi vill också stimulera fler damer att medverka i vår verksamhet och därigenom få nya kamrater, trevligt umgänge och möjlighet att utveckla golfspelet.

Damkommitténs främsta uppdrag är att värna om damernas intresse och gemenskap ute på klubben. Detta kan handla om att ta ansvar för bl.a. tävlingar, träningar och golfutflykter. Vi informerar om våra aktiviteter via klubbens hemsida, nyhetsbrev och mail.

Damkommittén ansvarar även för deltagande i Skånes Golfförbunds Seriegolf i Skåneserien.

Varje vecka under säsongen spelas Tisdagsgolfen. Se information i menyn under ”TÄVLA” och vidare till ”Veckotävlingar”.

Känner du att du har idéer eller vill vara mer delaktig i gemenskapen? Tag gärna kontakt med någon av kontaktpersonerna ovan, så hjälper de dig.

 

Klubbens värdegrund – Vänliga Vellinge

Vår golfklubb ska vara inbjudande, vänlig, familjär, kamratlig och inkluderande. Med glädje för spelet och genom social gemenskap erbjuder vi alla medlemmar möjligheter att utvecklas som golfspelare men även som individer.

Med respekt, omtanke och hänsyn mot andra människor vill vi skapa en atmosfär av ärlighet och delaktighet i vår klubb. Vi vill samtidigt värna om golfens traditioner och genom ett aktivt arbete med våra yngsta medlemmar bidra till klubbens och golfens framtida utveckling.