Course Manager informerar

Publicerat: 2023-06-15 - 14:27 - Skrivet av Calle Thelin

I januari anställdes Stefan Borg som ny banchef på Vellinge GK. Här kommer lite information från honom om vad som händer på banan. - Det är mycket roligt att vara tillbaka på Vellinge GK. Jag var med som banarbetare när banan var ny och var här i tio år. Därefter jobbade jag i tio år som banchef på Assartorps GK och nu senast i tio år på Malmö Burlöv GK som banchef, säger Stefan.

Status på banan och bevattning
- Med tanke på att det knappt har regnat något sedan mitten av april, så påverkas växtligheten otroligt mycket. Vår bevattning har fått jobba många timmar per dygn under den senaste tiden. Därför behöver vi se över vårt bevattningssystem i framtiden.
Vi har installerat nya spridare på våra greener och det har gjort att vi nu har kunnat styra bevattningen på ett bättre sätt och det har haft effekt.
Vi har hela tiden gödslat våra greener och under vecka 24 har vi gödslat alla fairways. Med hjälp av bevattningen och förhoppningsvis regn, så kommer det att gynna växtligheten.

Hål 16
- Förra året togs det ner rätt många träd på banan. Det var träd som stod nära vissa greener och påverkade växtligheten. Ett större arbete gjordes vid hål 16 för att bland annat förbättra dräneringen. Banpersonalen håller nu på att färdigställa området och få det att växa ihop. Ett större arbete med området kommer att göras till hösten.

Framtida förändringar på banan
- Det är en stor fördel för mig att jag känner banan sedan tidigare. Jag har börjat att fundera på saker som jag tycker att vi ska göra för att förbättra och utveckla banan. Det handlar bland annat om att se över och förbättra bunkrarna.

Banpersonal
- Att ta hand om en golfbana är ett stort lagarbete och till min hjälp har jag två medarbetare som är heltidsanställda och nu på sommaren har vi två säsongsarbetare. Det är Andreas Nielsen och Mattias Skarpås, som är heltidsanställda och Hugo Norlund och Mikael Angberg är säsongsanställda. Även Tobias Ljungholm är en del av staben under sommarmånaderna.

Vid pennan,
Ulf Rödholm
Anläggningskommittén