"Tisdagsgänget" Kom med i ett härligt gäng

Publicerat: 2023-09-28 - 09:59 - Skrivet av Calle Thelin

Om ni har varit ute på golfklubben en tisdag, så har ni säkert sett ett antal personer, med gula jackor, som är ute och jobbar på banan. Det är det så kallade ”Tisdagsgänget” som är ute och hjälper till med olika saker på banan.

- Det började för 14 år sedan på måndagar. Vi var ett gäng som kom till golfklubben och började med att hjälpa banpersonalen med olika saker. Nu har vi i mer än tio år varit här på tisdagar och vi kallas för ”Tisdagsgänget”, berättade gänget när vi sågs tisdagen den 26 september.

Under årens lopp är det många synliga saker på golfbanan som ”Tisdagsgänget” har fixat. I år har till exempel broarna vid hål 12 och hål 13 renoverats och toaletterna vid hål 3 och hål 16/hål 11. Andra saker som de har gjort är att de har målat byggnaderna vid drivingrangen, byggt starthuset vid hål 1, byggt platsen för rengöring av klubbor och vagnar, fyllt i uppslagsmärken och fåror på fairways, lagt gångvägar på banan, rensat sly och byggt bilförråd.

- Vår huvuduppgift är att hjälpa banpersonalen med banan för att vår golfklubb ska vara så bra som möjligt. Det höjer statusen och finishen på golfbanan. Arbetet är helt ideellt för att vi känner ett stort ansvar för klubben och det är ekonomiskt fördelaktigt för föreningen, säger Kenneth Pikulik, som är kontaktperson för gruppen.

Han fortsätter:

-  Gruppen innehåller olika kompetenser och det har vi stor nytta av eftersom vi har många olika arbetsuppgifter. Vi vill gärna bli fler i gruppen och det finns inget tvång att komma varje gång och man stannar så många timmar som man kan. Vi brukar äta en gemensam lunch och sedan brukar några fortsätta en stund efter lunchen. Kontakta mig på kenneth.pikulik@icloud.com om du har tid och lust att vara med i ”Tisdagsgänget” eller vill veta mer.

Det är cirka 10 stycken som kommer regelbundet på tisdagarna. De samlas klockan 9.00 och går igenom dagens arbetsuppgifter.
Den här dagen är det två man som målar träningsloftet som skall bli snyggt och fräscht inför inomhussäsongen, övriga gör olika saker ute på banan.

Här är gänget som samlades tisdagen den 26 september.